Fototapet Textil - tutorial montaj fototapet greu pe suport textil

Ionut Ghencea | 24.01.2017

Fototapet Textil - tutorial montaj fototapet greu pe suport textil

Sfaturi utile care trebuiesc avute in vedere inainte de inceperea montajului:

  • Cele mai multe greseli apar la montaj, astfel inainte de a incepe montajul fototapetului textil, cititi cu atentie informatiile din pachet cat si instructiunile de mai jos. Asigurati-va ca adezivul si instructiunile de montaj sunt incluse in pachet.
  • Unde se va monta tapetul asigurati-va ca este o temperatura de 15-25 grade


Unelte necesare pentru montare Fototapet Textil :

  • Adezivul (inclus in pachet)
  • Galeata si o bagheta (pentru amestecare si prepararea adezivului)
  • Foarfeca sau cutter
  • Trafalet, bidinea sau pensula (pentru aplicarea adezivului)
  • Nivela cu bule, fir cu plumb sau orice obiect tip dreptar (necesar pentru trasarea liniilor de ghidaj si aplicarea fototapetului drept)
  • Creion si ruleta (marcare si masurare perete)
  • Burete si o carpa curata (pentru curatarea surplusului de adeziv)
  • Spatula din plastic pentru tapetat
 

Prepararea peretelui unde se va aplica fototapetul:

Toate suprafetele trebuie sa fie structural intacte, curate, netede, uscate, fara pete de vopsea, mucegai sau grasime. Daca umezeala este prezenta trebuie identificata sursa si eliminata. Toate suprafetele de perete trebuie sa fie uscate complet inainte de inceperea montajului.
Pregatirea corespunzatoare a suprafetei este esentiala pentru obtinerea unor rezultate excelente.

In caz ca exista prize si intrerupatoare pe perete este necesara oprirea curentului, temporar se vor indeparta carcasele de plastic si se va aplica banda adeziva de hartie (scotch de hartie) pentru protectie. Aceste operatii sunt necesare pentru a se putea tapeta in spatele lor.
aplicare fototapet textilmontaj fototapet textilfototapet decorativ personalizat pe suport textil
 

 

 

 

 

Aplicarea fototapetului decorativ:

Toate piesele sunt numerotate pentru a putea fi mai usor de identificat.
Pentru ca fototapetul sa fie aplicat drept masurati peretele si definiti prin marcare suprafata ce urmeaza sa fie ocupata de fiecare fasie de fototapet.
Pregatiti adezivul (inclus in colet) cu apa. Respectati instructiunile si amestecati bine pentru a realiza un amestec cat mai omogen.

Este recomandata inceperea aplicarii dintr-o margine a peretelui, preferabil partea dinspre geam. Aplicarea fasiilor de fototapet se face de la stanga la dreapta.

Aplicati adezivul uniform pe perete cat si pe spatele fototapetului (pe rand pentru cate o fasie in spatiul marcat) si fixati fasia de fototapet pe perete. Racletati bine fasia de tapet cu spatula de tapetat. Excesul de adeziv se poate sterge cu un burete sau carpa umezite cu apa curata. Dupa ce ati aplicat prima fasie treceti la urmatoarea.

Fasiile de fototapet vor fi aplicate intotdeauna suprapuse 2 cm. Unde se vor suprapune este marcata o linie de ghidaj.
La partile unde exista imbinare se va taia folosind metoda ,,double cut,,.
Cu o linie dreapta si un cutter cu lama noua, taiati in mijlocul imbinarii prin ambele fasii suprapuse.

Indepartati excesul de material taiat, daca este cazul, se mai poate aplica adeziv si presati bine cu spatula de tapetat sau rola presoare.
In final corectati marginile cu un cutter sau foarfeca si daca exista urme de adeziv se pot sterge foarte usor cu un burete bine umezit cu apa curata.

Dupa aplicarea pe toata suprafata peretelui apasati cu o rola presoare sau spatula de tapetat pe intreaga suprafata a materialului, cu atentie deosebita la colturi.

fototapet decorativ pe suport textilmontaj fototapet textil premiumfototapet personalizat Londrafototapet textil alb negruMontaj fototapet personalizat pe suport textilfototapet textilmontaj fototapet decorativmontaj fototapet textil holfototapet textil cu tema florala