Harta lumii metalica pentru un apartament din Otopeni

Ionut Ghencea | 14.03.2019

Harta lumii metalica pentru un apartament din Otopeni

Arhitecta de interior Magdalena Ancu a dorit realizarea unor decoratiuni interioare personalizate pentru proiectul de amenajare al unui apartament spatios si cochet din Otopeni.

Ideea de baza a fost metalul si un fototapet personalizat imprimat.


Plecand de la dorintele arhitectei am propus pentru productie:

Fototapet decorativ gros (300 grame) imprimat la rezolutie foto.Este un fototapet calitativ, gros care permite ascunderea eventualelor defecte ale peretilor (asperitati,forme neregulate,etc). Imaginea dorita a fost cumparata din shutterstock, prelucrata si adaptata in cotele peretelui.
In final, tapetul a fost imprimat la rezolutie foto si montat in spatiul dorit, un perete din dormitor.
 

Piesa catchy a acestei amenajarii o reprezinta harta lumii din metal, dimensiune 2300 x 1300mmInitial pentru aceasta harta fusese propus un alt design dar arhitecta de interior a desenat harta de la zero, a dorit un model mai detaliat. Propunerea noastra pentru productie a fost aluminiu-dibond negru cu grosime 3mm.

Aluminiu-Dibond este un material compozit format din doua fete de aluminiu  si un miez de polietilena. Fetele de aluminiu sunt lipite de miezul din polietilena prin metode chimice si mecanice in timpul procesului de extrudare, ceea ce determina o rezistenta deosebita la destratificare. Este un material foarte versatil care permite folosirea intr-o gama variata de amenajri indoor sau outdoor.

Fetele de aluminiu sunt protejate cu vopsea poliesterica si lacuite. Structura compozita a panourilor din Aluminiu-Dibond confera o rigiditate foarte buna, chiar si în cazul panourilor de mari dimensiuni. In ciuda greutatii scazute care permite transportul si manipularea usoara, rigiditatea si rezistenta ridicata pastreaza forma si planeitatea panourilor compozite din aluminiu chiar si atunci cand sunt expuse la variatii mari de temperatura.

Dupa ce am primit desenul vectorial realizat de arhitecta, am decupat computerizat harta in cotele dorite, 2300 x 1300mm.

Magdalena Ancu a dorit ca harta sa fie montata usor distantata de perete, pe spatele ei am aplicat buline transparente din sticla acrilica 8mm grosime. Harta din metal a fost lipita de perete cu adeziv transparent in urma unui sablon de montaj desenat.

Astfel au fost realizate decoratiunile personalizate pentru acest apartament din Otopeni.
Mai multe poze din acest proiect de amenajare sau intreg proiectul in pagina arhitectei de interior aici.